tiistai 22. tammikuuta 2013

Potkua pakkaspäivään




Tulinen CHILI CON CARNE

700g jauhelihaa
3 prk kidneypapuja
4-5 sipulia
5 valkosipulin kynttä
2 prk (70g/prk) tomaattipyrettä
2 rkl cayennepippuria
3tl kuminaa
1 rkl  jauhettua chiliä
Suolaa maun mukaan ja ripaus pippuria
2 tlk (2*500g) tomaattimurskaa
vettä 2-5dl



Kuori ja pilko sipulit pieneksi ja raasta valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä padassa.

Lisää jauheliha ja nosta lieden lämpötilaa – ruskista jauheliha koko ajan sekoittaen 10-12min. Lisää tomaattipyre, cayennepippuri, kumina, chili, suola ja pippuri. Sekoita.
 Lisää huuhdellut punaiset pavut  ja tomaattimurska,sekä vesi.
Kun chili con carne alkaa kiehua, pienennä lieden lämpöä, 
laita kansi päälle ja anna kiehuu hiljalleen noin 45 minuuttia.

Tarjoile riisin tai parsan kanssa. 
Jälkiruaksi appelsiini. Kuuluu kevääseen.
(Kuinka vaikea onkaan antaa tarkkaa ohjetta,kokkaan aina ilman ohjettaja maustan suurpiirteisesti oman maun mukaan.
Joten ohje suuntaa antava.)





P.S Apua,tämä kone lisää omiansa,toisten blogeissa näkyy linkkejä epämääräisille sivuille ja tässäkin ohjeessa näkyy keskellä ohjetta yhtäkkiä linkki jota en todellakaan ole laittanut!! what to hel..
Jokin virus..?
Täytyy kysäistä joltain joka ymmärtää paremmin näitä koneita.

5 kommenttia:

  1. Ei näy mulle ainakaan ihme linkkejä?
    Appelsiineistä saa kyllä energiaa ruudunki kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla näkyy,eli vika siis meidän koneessa! Aargs!
      Appelsiinit oon väriltään jo niin energisiä.

      Poista
  2. Sinä se osaat ottaa aivan ihania kuvia;)) En muista milloin appelsiinitin ovat näyttäneet noin herkullisilta;)

    Minulla on sinulle pieni juttu blogissani;)

    Terkuin, Frida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. VOi kiitos! Valokuvaus on se minun juttu,rakastan sitä ja saisin kaiket päivät kulumaan siihen,helposti! Kiitos,käyn kurkkaamassa!

      Poista
  3. Herkullisen näköistä appelsiinia... Väri kohdallaa!
    Niitä kannoin juuri kassillisen kaupasta!

    VastaaPoista